Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krogar varnas men får behålla tillstånden

O´Learys och Pause får behålla tillstånden och klarar sig med en varning.

Annons

Det meddelade länsrätten i dag och ändrar på socialnämndens beslut som innebar att alkoholtillstånden skulle dras in.
Beträffande restaurangerna konstaterar länsrätten att aktierna i KH Event AB samt Lojers AB, ägarbolagen, bytt ägare efter det att serveringstillstånd meddelats.
Det framgår också att företrädare för bolagen fortlöpande underrättat kommunens tillståndsenhet om den ägarförändring som var förestående i bolagen under sommaren.
Beträffande den av tillståndsenheten påtalade skuldsättningen har bolagen numera betalat de skuldbelopp som bl.a. lagts till grund för återkallelse av tillståndet.
Länsrätten konstaterar att underlåtenheten från bolagens sida – att i god tid anmäla ägarförändringarna samt övriga gjorda anmärkningar – är av sådant slag att grund för återkallelse av serveringstillstånd i princip får anses föreligga.
Men restaurangägarna lyckas ändå slingra sig ur den mycket besvärande situationen med god hjälp av advokat Kent Ehrenhöök.
Länsrätten anser nämligen att det samtidigt framkommit uppgifter som visar att tillståndshavarna vidtagit åtgärder för att rätta till förhållandena där tillståndsenheten framfört anmärkningar.
Mot bakgrund av de förklaringar som lämnats gällande bristerna, samt med tanke på vidtagna rättelser av påtalade felaktigheter, antar länsrätten att verksamheten i fortsättningen kommer att bedrivas i överensstämmelse med gällande föreskrifter och meddelade villkor.
Länsrättens samlade bedömning innebär därmed att domstolen stannar vid en varning.

Mer läsning

Annons