Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kritiken ledde till möte med anhöriga

/
  • Bengt, Albin, Wanja och Harriet Olsson var några av de anhöriga som i går kommit till Björkbacka för att få information om situationen. Foto: Håkan Luthman

Efter de brister som framförts av anställda så kallade Carema i går till ett möte för att underrätta närstående till de boende om situationen.

Annons

Ett flertal anhöriga hade i går sökt sig till Björkbacka för att få höra vad Carema hade att säga om den kritik som framförts från anställda. LT hade också kommit till mötet för att få veta vilken information Carema ville delge besökarna. Men regionchef Barbro Larsson ville inte släppa in några journalister på mötet.

– Ingen av dem som vi kallat hit är informerad om att LT ska vara med och då får ni respektera det, sade hon.

Efter träffen säger Barbro Larsson att det förmodligen måste ligga något i den kritik som kommit fram men att de anställda eller facket måste berätta för Carema om det är något som de upplever som felaktigt.

– Jag är den förste att beklaga att man upplevt en sådan här situation men jag vet ju fortfarande inte varför man upplevt den. Jag ser fram mot en kontakt med Kommunal så att vi konstruktivt kan jobba framåt med det här.

Barbro Larsson berättar att en del av den kritik som framförts har berott på missförstånd och brister i informationen till de anställda. När det gäller den höga arbetsbelastningen så säger hon att det är viktigt att personalen kan skilja mellan sina egna behov och de äldres.

– Personalens behov är viktiga men vårt främsta mål är att de närstående och våra kunder är nöjda och känner sig trygga. Vi finns till för våra kunder. Om inte våra äldre vill bo hos oss då har vi inget jobb, konstaterar hon.

Barbro Larsson berättar att Carema beslutat att införa individuella samtal med alla anställda efter den kritik som kommit fram.

– Och de här samtalen ska jag ta hand om som befinner mig längst ifrån verksamheten, säger hon.

Mer läsning

Annons