Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kriminella gäng misstänks ligga bakom inbrottsvåg

Polisen misstänker att det är organiserade kriminella gäng som ligger bakom den våg av villainbrott som drabbade Jämtland och närliggande polisdistrikt under januari.

Annons

I januari drabbades Gävle, Jämtland och Västernorrland av många villainbrott. Nu brottas polisen i Västerbotten med en våg av villainbrott. Gemensamt för inbrotten är gärningsmännens tillvägagångssätt där inbrotten vanligtvis sker via altandörren och villorna genomsöks på jakt efter smycken, klockor och pengar. Enligt Samordningskriminalunderrättelsetjänsten finns det anledning att misstänka att det rör sig om en organiserad gränsöverskridande verksamhet med flera personer eller konstellationer inblandade. Polisens uppfattning är att inbrottstjuvarna rör sig över stora ytor. De många villainbrotten är ännu inte uppklarade och polisens hoppas fortfarande på avgörande tips från allmänheten.
– Det är svårt att skydda sig då dessa inbrott även sker i villaområden där folk rör sig. Bästa rådet är att inte ha värdefulla smycken och pengar liggande i bostaden på traditionella ställen som till exempel byrålådor och smyckeskrin, säger Kjell Nilsson, tillförordnad chef för Samordningskriminalunderrättelsetjänsten i ett pressmeddelande.

Mer läsning

Annons