Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kriminalvårdens generaldirektör till Östersund

/

Nästa vecka kommer Lars Nylén, generaldirektör för Kriminalvården, till Östersund för att träffa politikerna.

– Det är viktigt att vi samlas över partigränserna, säger Saila Quicklund, moderaternas ordförande i länet, inför det stundande mötet.

Annons

Lars Nylén, generaldirektör för Kriminalvården, kommer den nionde oktober till Östersund för att träffa politikerna och prata om fängelset i Verksmon.

Det är moderaternas länsordförande, Saila Quicklund, som ligger bakom besöket. Hon vill se att politikerna i Östersund förenas över partigränserna.
– Jag kommer att bjuda in en representant från varje parti att delta i mötet. Det är viktigt att vi samlar oss för Östersunds bästa för det här är inte enbart en alliansfråga.

LT berättade för en vecka sedan om att fängelsebygget i Verksmon skjutits upp på obestämd tid. Det berodde på att regeringen genom justitieminister Beatrice Ask (M) inte godkänner den ansökan som Kriminalvården har gjort vad gäller hyresavtal för de planerade anstalterna i Östersund.

– Jag vill förstärka bilden av att Östersund är lämpligt för att få ett fängelse och att vi har satsat mycket pengar på det. Det är viktigt att sälja in tankar och kunskap om Östersund.

Moderaternas ordförande vill att mötet ska vara konstruktivt och i positivanda utan att politikerna går emot varandra.
– Jag vill att Östersund ska få fängelset och de arbetstillfällen som det kommer att ge.

Mer läsning

Annons