Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kräver kontroll av balkonger efter två svåra olyckor

Hyresgästföreningen i Region Norrland kräver att det införs ett lagstiftat tvång för fastighetsägare att regelbundet besiktiga balkonger. Anledningen är att det inom loppet av en månad har inträffat två allvarliga balkongolyckor i Norrland, varav en med dödlig utgång i Skellefteå.

Annons

Många oroliga hyresgäster har hört av sig till Hyresgästföreningen Region Norrland och den vanligaste frågan gäller kontroller av balkonger och om hyresgästen kan kräva att fastighetsägaren besiktigar balkongen.

I dag finns inga tvingande krav att balkonger regelbundet ska kontrolleras, något som Hyresgästföreningen i Region Norrland tycker är mycket allvarligt.

Föreningen ska efter semestrarna kontakta Hyresgästföreningens riksförbund för att ta krafttag över hela landet. Esa Norojärvi, ordförande i regionstyrelsen för Hyresgästföreningen Region Norrland, säger i ett pressmeddelande att hon tror att de har goda möjligheter att få igenom kravet.

Föreningen nöjer sig inte med att endast kräva en lagstiftning. Från och med nu kommer dessutom Hyresgästföreningen Region Norrland att ta med besiktning av balkonger som en faktor i de kommande hyresförhandlingarna.

Mer läsning

Annons