Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kraschen på Färjemansleden leder till åtal för trafikbrott

Den dramatiska krocken på Färjemansleden i centrala Östersund i september får nu ett rättsligt efterspel, föraren som är misstänkt för att ha orsakat olyckan åtalas för grovt vållande till kroppsskada och grov vårdslöshet i trafik.

Annons

En 22-åring åtalas nu misstänkt för att ha orsakat olyckan och att ha vållat sin passagerare allvarliga skador.

Det var en lördag i september som 22-åringen kom körande från Frösön över Frösöbron och in på Färjemansleden i hög fart.

I åtalet skriver åklagaren att farten ”vida överstigit den tillåtna”. Färden slutade med att 22-åringen kolliderade med en personbil som skulle korsa färdvägen. Efter att 22-åringen kört in i den korsande bilens sida så fortsatte bilen 22-åringen körde rakt in en tegelvägg.

Totalt fem personer var inblandade i trafikolyckan. Samtliga fördes till sjukhus för vård. Två av dem som färdades i den bil 22-åringen körde var fastklämda i bilvraket och fick klippas loss av räddningstjänsten.

En ung man som var passagerare i den bil 22-åringen körde fick allvarliga skador. Initialt bedömdes skadorna som livshotande, men mannens liv gick att rädda. Han har dock fått bestående skador till följd av kollisionen.

Mer läsning

Annons