Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Köttjuvar greps av butikspersonal

/
  • Butiksägare Lennart Olovsson upptäckte två misstänkta figurer när han skulle ta lunchrast.

Vid lunchtid i dag inträffade stor kalabalik på Ica supermarket i Brunflo. Två män som stulit kött för flera tusen kronor greps av butikspersonalen och kunde hållas kvar tills polisen kom.

Annons

När butiksägare Lennart Olovsson skulle ta lunchrast upptäckte han två misstänkta figurer i butiken. Männen som gick runt bland hyllorna kände han igen från en övervakningsfilm han granskat för några veckor sedan. De båda männen fanns nämligen med på en film där de stal kött för 1 500 kronor från butiken. Nu fick det vara nog.
– Den gången kom de ju undan så nu tänkte jag; inte en gång till, säger Lennart Olovsson.
Han följde efter männen och såg hur de passerade kassorna utan att betala några varor.
– Då skrek jag på dem och då blev det riktig kalabalik, berättar Lennart.
En av männen sprang ut från butiken med en butiksanställd tätt i hälarna. Den andra sprang tillbaka in i butiken och kunde där omringas och tvingas ner på golvet. Den man som sprungit ut hanns ifatt och drogs tillbaka in i butiken. Polisen tillkallades och vid en kontroll av de båda männens väskor visade det sig att de stulit mängder med kött.
– Det var stekar och fläskfilé till ett värde av 2 700 kronor, berättar Lennart Olovsson.
Vakthavande polisbefäl Bengt Stadin säger att butikspersonalen gjorde ett fullt tillåtet ingripande när de jagade och sedan höll fast de båda männen. Men han vill samtidigt mana till försiktighet i den här typen av situationer.
– Ja, den här gången var det ju mycket personal på plats för att övermanna de här två männen men man ska nog vara lite försiktig när man är ensam och inte vet vem man har att göra med.
Bengt Stadin berättar att männen, som båda var i 30-årsåldern, senare under eftermiddagen anhölls och att de är missbrukare som polisen känner till sedan tidigare.

Mer läsning

Annons