Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kostnaden för bredbandstvist i fullmäktige

/

Mats El Kott (FP) har ställt en fråga till Annsofie Andersson (S) med anledning av domen i tvisten om bredbandsinstallation i Östersundsbostäders bostäder.

Annons

Förra veckan kom avgörandet i tvisten mellan det kommunala bostadsbolaget Östersundsbostäder och Xred. Xred tog hem upphandlingen om att installera bredbandsnät för 4 900 av Östersundsbostäders hushåll, som LT tidigare berättat. Men det slutade med att bostadsbolaget hävde kontraktet för att de inte var nöjda med arbetet.

Båda parter hade krav på den andra men det enda som gick igenom i rätten var att Xred ska betala 300 000 kronor till bostadsbolaget för låsbyten för att de inte lämnat tillbaka alla nycklar

Domen har väckt flera frågor hos folkpartisten Mats El Kott. "Tingsrätten fann att bägge hade förlorat och att kostnaderna i processen var jämnt fördelade varför parterna fick betala sina egna kostnader", skriver han i interpellationen till kommunalrådet. Han vill veta hur stora kostnader detta kommer att bli för Östersundsbostäder, bland annat då de använt två advokater från Stockholm.

Han vill även veta i vilken storlek processkostnaderna för Östersundsbostäder kommer att sluta, om det finns en rättsskyddsförsäkring samt hur mycket dyrare som upphandlingen av bredbandstjänster blivit på grund av den misslyckade upphandlingen.

Mer läsning

Annons