Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kortare väntan på särskilt boende

Det är hög efterfrågan på särskilt boende med omsorg dygnet runt inom Östersunds kommun. Nu ska nya riktlinjer göra att brukarna inte behöver vänta på inflyttning längre än nödvändigt.

Annons
De som bor i särskilda boenden med heldygnsomsorg bor där under allt kortare tid. Omställningstiden, det vill säga datum för avflyttning eller när någon avlider till att en annan person kan flytta in, blir allt viktigare anser Östersunds kommun.
– Från det att en person skickar in sin ansökan om särskilt boende tar det 45 dagar innan inflyttning. Det är visserligen inte så lång tid, men vi vill bli ännu bättre, säger Katarina Nyberg Finn, s, vård- och omsorgsnämndens ordförande.
I några års tid har vård- och omsorgsförvaltningen arbetat för att minska väntetiderna, öka tillgängligheten och få ett maximalt resursutnyttjande. Det har förbättrats men finns fortfarande saker att göra, står det i nämndens besluts- dokument.
De nya riktlinjerna som antogs i nämnden i tisdags innehåller en rad praktiska detaljer, till exempel kring flyttstäd, återbetalning av innevarande månads hyra och om hur erbjudande till nya brukare ska gå till.

Mer läsning

Annons