Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Körfältet centrum säljer ”Torget”

/
  • Det så kallade Torget på Körfältet centrum ska få nya ägare och det ställer till problem för hyresgästerna.

När Bostadsrättsföreningen Körfältet centrum säljer den kommersiella delen, det så kallade Torget, vid årsskiftet kommer PRO Körfältet att bli utan lokaler.

Annons

Det oroar medlemmarna som har många aktiviteter.

– Vi ska vara ute 1 januari, säger ordföranden Eric Fors, eftersom fritidsgården Dragonen upphör med sin verksamhet och vi hyr av dem.

Han har skrivit till kommunalrådet Jens Nilsson, som är ordförande för Körfältet centrum, för att få klarhet i om det kan bli någon fortsättning. Han har även frågat vem den nye ägaren ska bli, utan att besked har getts.

Ärendet blir komplicerat eftersom PRO Körfältet hyr en lokal som ägs av Östersunds kommun, som är uthyrd till föreningen Dragonen som i sin tur hyr ut till PRO.

”Hur den nye ägaren har för avsikt att använda lokalerna är för oss inte känt utan det återstår att se. Vi hoppas, naturligtvis, att ni får möjlighet att även fortsättningsvis hyra lokaliteter i fastigheten men detta ligger, som ni säkert förstår, inte i våra händer.”

Det skriver vicevärden i ett svar till PRO-föreningen.

– Vi betalar skatt, vi bekostar vår verksamhet själva och vi vill ha lokaler, säger Solveig Wibe. Vad händer om vi lägger ner verksamheten och sätter oss hemma sysslolösa och blir sjuka.

På onsdag ska samorganisationen i Östersunds kommun ha ett möte där frågor som lokaler till PRO-föreningar ska upp på dagordningen.

– Det är många som har svårt med lokaler, Frösö PRO håller på att finna en lösning, Torvalla med sina 90 medlemmar är för trångbodda i kvarterslokalen, där diskuteras med kyrkan just nu och så har vi Körfältet, säger PRO-basen i länet, Jöns Bertil Eriksson.

Nu tvingades PRO Körfältet flytta fram mötet eftersom de inte kunde fatta beslut om verksamhetsberättelse eller budget då de inte vet om de har några lokaler att hålla till i.

Mer läsning

Annons