Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Köp av minigrävare var en bluff

Polisen har under veckan fått in två anmälningar om bedrägerier där en minigrävare varit utannonserad på Blocket.

Annons

I det första fallet erlade köparen en förskottsbetalning på halva köpesumman med 45 000 kronor. Men när firman skulle hämta maskinen i Vilhelmina, fanns det ingen sådan. Ytterligare en person har gått på samma blåsning och erlagt 46 000 kronor i förskottsbetalning. Då skulle maskinen levereras till Östersund.

Nu varnar polisen för bedrägeriet som kan ha drabbat flera köpare.

– Det första ärendet kom in till polisen i måndags. Det var ett Östersundsföretag som hittat en minigrävare på Blocket och kontaktat säljaren samt betalat in halva köpesumman i förskott, berättar Mikael Gruvelgård vid polisen i Östersund.

Under onsdagen kom nästa anmälan till polisen. En minigrävare som köpts via Blocket skulle levereras till Östersund. Köparen betalade 46 000 kronor i förskott. Men ingen maskin kom.

– Det handlar ju om ganska stora pengar, säger Mikael Gruvelgård som ännu inte fått några rapporter från andra polisdistrikt om fler bluffar med minigrävaren.

Han uppmanar köpare att alltid vara försiktiga när de handlar på nätet, bedrägerier är vanliga, ofta handlar det om begärliga prylar som Ipads och mobiltelefoner

– Betala aldrig något i förskott, utan vänta till dess att varan har kommit, uppmanar Mikael Gruvelgård.

Mer läsning

Annons