Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konsultföretag varslar 30 anställda

Konsultföretaget Cybercom varslar cirka 30 personer i Östersund.

Annons

Konsultföretaget Cybercom varslar 160 medarbetare, varav cirka 20 i Stockholm och 30 i Östersund. I Finland får ungefär 110 medarbetare lämna sina jobb.

Neddragningarna berör både administrativ personal och konsulter. Cybercom har inför neddragningen cirka 2 000 anställda i tio länder.

– Det är tråkigt att behöva skiljas från flera av våra duktiga medarbetare. Men i rådande marknadssituation är det viktigt att agera snabbt och att anpassa verksamheten efter de förutsättningar som gäller för att stärka vår konkurrenskraft och för att bygga vårt bolag långsiktigt.

Cybercom har en stark plattform i Norden och kommer att fortsätta att ha det även framöver, säger Patrik Boman, vd och koncernchef Cybercom Group, i ett pressmeddelande.

Åtgärderna beräknas kosta 30 miljoner kronor, men i besparingar beräknas åtgärderna uppgå till 80 miljoner kronor per år från och med 2010.

Företagsledningen förklarar åtgärden med att de tror att den ekonomiska avmattningen kommer att slå mot den nordiska marknaden för IT-konsulttjänster under 2009.

Avseende varslet i Östersund ska arbetsgivaren och de fackliga organisationerna sätta sig ned och förhandla nu. I början av april ska de fackliga förhandlingarna vara klara.

Mer läsning

Annons