Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konst såldes på löpande band

/
  • Utroparen Jonas Vass körde ett långt pass under lördagen när konst. möbler, vaser, mattor och diverse kuriosa gick under klubban.
  • En av många tavlor var konstnären Angelica Wiiks jazzsångerska, med motiv från Nalen i Stockholm, som gick för 2 600 kronor.
  • Kristallkronorna drog till sig intresse från en del av besökarna.
  • Runt väggarna i lokalen på Folkets Hus fanns mängder av konst att lägga bud på. Lars-Åke Forsell var på plats mest för att kolla utbudet.
  • Det blev trångt i lokalen när alla tavlor skulle exponeras för besökarna och en del hamnade på golvnivå
  • Mattor i alla slags kategorier ställdes ut en halvtimme innan auktionen drog i gång och besökarna tog hand om stolarna.

Konst och till viss del mattor klubbades på löpande band på Folkets Hus under lördagen där många besökare följde utropen.

Annons

Emellanåt var det si och så med intresset för att bjuda.

– Bjud tvåtusen så vi får lite fart härinne, uppmanade utroparen Jonas Vass sedan han sålt en litografi av Ernst Billgren för 9 000 kronor och fått upp nästa tavla till försäljning.

Det fanns också en hel del mattor i alla slags kategorier inlämnade av privata personer och konkursförvaltare, enligt auktionsfirman Svedala som åker runt i landet med auktionsgodset.

Bland konstverken fanns tre, fyra tavlor av konstnären Bengt Lindström och något av Ingrid Roth. Caroline af Ugglas var också representerad, liksom Yrjö Edelman, Angelica Wiik och Lennart Jirlow.

Motiv av Marc Chagall med stänk av romantik ropades också ut. Jonas Vass påminde om att bättre originalverk av honom sålts för 10-12 miljoner dollar. I Östersund var det frågan om betydligt blygsammare belopp.

– En Chagall för tre och ett halvt tusen kronor, jag tror det knappt själv, försökte utroparen Jonas Vass men högre än så var ingen beredd att ge.

Mer läsning

Annons