Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunens hopp släcktes

Det blev till sist en träff mellan Östersunds kommun och konkursförvaltaren Marita Rindborg i går kväll. Hoppet släcktes sedan några frågetecken om fortsatt drift i Östersund rätats ut.

Annons

– Det finns en förklaring som går ut på att kundavtalen hos konkursade företaget Go excellent inte går att sälja vidare, säger kommunalrådet AnnSofie Andersson, S.

Hon och näringslivschefen Magnus Lindgren har känt frustration över att kundavtalen hos Go excellent har överlåtits till andra delen av bolaget.

I kulisserna har Neras direkt i Östersund väntat på att köpa alltsammans och köra vidare med över 100 anställda som nu blivit uppsagda.

– Den information som gavs under fredagskvällen, med den klausul som finns i kundavtalen, gör att det blir ett annat läge, säger AnnSofie Andersson.

I händelse av konkurs påverkas förhållandet mellan Go excellent och deras kunder med möjlighet för kunderna att under en kortare uppsägningstid byta callcenterbolag. Det finns ingen skyldighet för kunderna att följa med vid en konkursförsäljning.

Lösningen att kunderna finns kvar hos Go excellent , vid bolagets enheter i Piteå eller Kalmar, tycks kunderna ha accepterat.

– Konkursförvaltare och företagsledning brukar informera kommunen i sådana här lägen. Men i det här fallet har informationen suttit långt inne, konstaterar AnnSofie Andersson.

Mer läsning

Annons