Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen: Vi ska flytta hans barack ...

De ansvariga på socialförvaltningen vill inte kommentera Tommy Olofssons situation. Och de ansvariga för fastigheten berättar att de fått besked att inte åtgärda avloppet.

Annons

Kommunens tekniska förvaltning äger och sköter om lägenheten som Tommy Olofsson bott i. När avloppet frös sönder så gjorde fastighetsskötarna en kontroll men det visade sig vara besvärligt att åtgärda problemet.

– Eftersom baracken ska flyttas tyckte vi inte att vi skulle kosta pengar på den om det fanns en möjlighet att hyresgästen kunde få ett annat boende, säger Jan Högberg som är fastighetschef.

Rune Frisk jobbar som besiktningsman på teknisk förvaltning och har varit inblandad i Tommy Olofssons fall. Han berättar att han fått klartecken från socialförvaltningen att Tommy Olofsson hade ett alternativt boende.

– Jag ställde frågan till dem om de kunde fixa boende åt honom. Och sedan är det ingen som hört av sig och sagt att det varit något problem, berättar han.

Kommunens tekniska förvaltning äger alltså baracken men hyr sedan ut den till socialförvaltningen som i sin tur hyr ut till Tommy.

Chefen för socialförvaltningens avdelning barn, unga och vuxna heter Tommy Lekedal och är i den rollen ansvarig för Tommy Olofssons situation. Men Tommy Lekedal säger att han inte kan kommentera ärendet specifikt och uttrycker sig därför i generella ordalag.

– Om det är så att en person inte kan bo kvar av något skäl så försöker vi hitta en lösning som är bra för båda parter.

Samtidigt säger Tommy Lekedal att han relativt nyligen blivit uppmärksammad på att baracken ska flyttas och att avloppet inte kommer att åtgärdas innan dess. Han kan inte lämna något direkt besked om situationen kan lösa sig men säger att han ska tala med fastighetschefen om saken.

Mer läsning

Annons