Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen har synat ärendet

– Det kan ha blivit otydligheter i början, säger Mona Forsberg, chef för Förenade Care region norr. Men nu har kommunen synat ärendet och allt är utrett.

Annons

– Vi har träffat kommunen och nyanserat alla punkter och vi hade torrt på fötterna, säger hon.

Mona Forsberg förklarar den uppkomna situationen med att Förenade Care inledningsvis anställde mer personal än vad de behövde när de tog över hemtjänstområden i Östersund. Och detta kan ha bidragit till otydligheterna i början.

Företaget anställde mer för att det inledningsvis var svårt att beräkna uppdragets omfattning. Och det innebar att bara en del efter hand erbjöds fast anställning, andra förblev timanställda.

När verksamheten drog igång den 1 oktober var dessutom allt nytt.

– Det var nya lokaler, ny personal, nya möbler och nyckelskåpen kom exempelvis inte fram i tid. Allt fungerade inte helt felfritt från första dagen, som datorerna, säger Mona Forsberg.

Och dessa uppstartsproblem kan ha skapat missförstånd och otydligheter bland. Men efter två månader anser hon att arbetet och rutiner nu har satt sig.

– Det känns som att vi har funnit vägarna för hur vi ska jobba. Men sedan räknar vi med att det tar ett år att implementera allt bland personalen. Allt går inte att lära ut på en gång utan där tar vi det absolut nödvändiga först, säger hon.

Hos vård- och omsorgsförvaltningen i Östersunds kommun, som gett uppdraget till Förenade Care, tog man det brev som kom till dem på allvar och synade ärendet.

– Vi har utrett ärendet och det är nu avslutat, säger Kerstin Eklund, handläggare vid staben på vård- och omsorgsförvaltningen.

– Utifrån den framställan vi har fått har vi följt upp det så som vi böra göra och vi har träffat Förenade Care och de har fått redovisa sitt arbete, säger Kerstin Eklund.

– Vi har i det här fallet inte fått några klagomål från närstående eller anhöriga.

Slutsatsen är att kommunen i detta läget är nöjd med den verksamhet Förenade Care utför.

Mer läsning

Annons