Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen bygger nytt LSS-boende

Östersunds kommun ska bygga gruppboende för boende med särskild service för vuxna på Fritzhemsgatan 40 till 42 på Frösön. Beslutet fattades på kommunfullmäktige på torsdagen.

Annons
Tomten ligger precis ovanför Östbergsskolan. Bakgrunden till beslutet är att det i dag är 32 personer som väntar på ett boende med särskild service enligt LSS. Sju av dessa har dessutom väntat ett år eller mer.
Östersunds kommun har ett skriande behov av den här typen av gruppboenden och riskerar att åka på böter om nya bostäder inte uppförs under nästa år. Visserligen planeras LSS-boenden både på Stadsdel norr och i Vallhall, vid Blå center, men dessa byggen har ännu inte påbörjats.
Gårdagens beslut betyder att gruppboendena kommer att vara inflyttningsklara inom ett år. Tjänstemännen på Östersunds kommun säger så här i en kommentar till en färdigställd utredning i ärendet: De två aktuella fastigheternas gällande byggrätter motsvarar vård- och omsorgsförvaltningens behov på ett mycket bra sätt. Eftersom tomterna är planlagda i enlighet med deras behov så kan bygglov beviljas inom relativt kort tid vilket innebär att gruppbostäder kan öppnas redan nästa år".

Mer läsning

Annons