Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunanställda bör undervisas i FN:s barnkonvention

Anställda i Östersunds kommun kan behöva utbildning när det gäller FN:s barnkonvention. Det konstaterar kommunens revisorer som granskat hur kommunen följer med konventionen.

Annons

Den granskning som gjorts på uppdrag av kommunens revisorer visar att Östersunds kommun har ett antal styrdokument som tar hänsyn till de olika artiklar som finns i barnkonventionen. Däremot framgår det inte i styrdokumenten hur kommunen ska jobba med att tillämpa konventionen i de olika verksamheterna.

Revisionskonsulterna som gjort granskningen menar att kommunen borde förtydliga vilka mål man har när det gäller att tillgodose barns rättigheter i varje del av kommunen.

Granskningen visar också att det kan finnas ett behov av att utbilda politiker och tjänstemän så att de bättre kan samtala med barn och ungdomar samt att de på ett bättre sätt kan arbeta med barns och ungdomars inflytande i kommunen.

Revisionskonsulterna menar också att kommunen skulle kunna utveckla bättre mätbara och utvecklingsbara mål för barn och unga i kommunen.

Mer läsning

Annons