Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunal säger nej

/

Kommunal säger nej till medlarnas bud för trafikanställda. Det meddelar Kommunal genom ett pressmeddelande.

Annons

– Medlarnas bud var ett skambud. I budet ingick inte några som helst förbättringar för våra medlemmar och anställda inom trafiken. Det innebär att en konflikt rycker allt närmare. Hela Kommunal tar nu strid för att anställda inom trafik ska få bättre arbetsvillkor, säger Lenita Granlund, Kommunals avtalssekreterare.

Som LT tidigare skrivit berörs i det första skedet av strejkvarslet Arriva Sverige AB, Råsta, Nobina Sverige AB, Södertälje och Umeå, Keolis Sverige AB, Söderhallen.

Kommunal har bland annat krävt en lönehöjning på 1740 kronor under en treårsperiod, samt att personal skall få följa med vid nya upphandlingar, istället för att tvingas söka om sin tjänst. Utöver det kräver man att minsta rasttid utökas från 30 till 45 minuter, samt att det införs lägstalöner för olika personalkategorier.

Bussförarna är den största yrkesgruppen i trafikbranschen, men även servicemän, spårvagnsreparatörer, verkstadsarbetare och tvättpersonal/garagearbetare omfattas av trafikavtalet. Konflikten bryter ut den 19 juni kl 00.01.

För länets del gäller fortfarande den 24 juni. Då kan servicepersonal på Stadsbussarnas garage komma att bli lockoutade, vilket får till följd att ingen kan tanka bussarna. Om inte parterna når en lösning innan dess kan det leda till att busstrafiken i Östersund stannar av.

Mer läsning

Annons