Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommen försvarar höghusbygget i Valhall

Miljö- och samhällsnämnden tycker inte att detaljplanen för Valhall borde ha tagits i kommunfullmäktige. De anser inte heller att planen strider mot översiktsplanen.

Annons
Nämnden antog i onsdags ett yttrande om överklagandet av detaljplanen för Vallhall, i Marielundsområdet, som Miljödepartementet begärt.
LT har tidigare berättat om Östersundsbostäders vilja att bygga ett så kallat punkthus, ett höghus på 15 våningar, som ska anläggas i Marielundsområdet, nära korsningen Krondikesvägen och Fagerbacken.
Detaljplanen antogs av nämnden i februari i år. Det överklagades av boende i området, först till länsstyrelsen och sedan till regeringen.
Det par som överklagat bor i närheten och menar att kommunen inte lyssnat på synpunkter som kommit från dem, polisen, Luftfartsverket och länsmuseet. De är också oroliga för att värdet på deras fastighet som ligger nära det tänkta området ska påverkas negativt.
I yttrandet från kommunpolitikerna står bland annat: "Detaljplanen strider inte mot översiktsplanen, omfattas inte av riksintressen eller mellankommunala frågor, innebär inga stora kommunala ekonomiska åtaganden samt omfattar ingen allmän plats".

Mer läsning

Annons