Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Knivhögg sin bror i bröstet

Mannen bakom flera uppmärksammade knivdåd åtalas nu för två fall av grov misshandel. I mars knivhögg han sin bror i bröstet, i maj utsattes en annan man för en knivskärning i halsen.

Annons

Den misstänkte mannen greps och häktades efter att han i början av maj skar en annan man i halsen. Brottet utspelade sig i en bostad i Östersund och den misstänkte befann sig bakom målsägaren då kniven togs fram och riktades mot målsägarens hals. Den misstänkte ska ha orsakat den andre mannen smärta, sårskada och blodvite genom att skära honom i halsen och på armen. Åklagaren menar att brottet skall bedömas som grovt då handlingen varit livsfarlig och den misstänkte visat särskild hänsynslöshet och råhet.

I mars skadade den misstänkte sin bror i samband med ett bråk i en bostad. Då har den misstänkte med en kniv huggit brodern i bröstet. Brodern fick så pass allvarliga skador att han var tvungen att vårdas på sjukhus. Åklagaren menar att även den här gärningen är grov då brottet varit livsfarligt och gärningsmannen uppträtt rått.

I samband med att brodern knivskars hotade mannen även ett vittne som fanns i lägenheten. Enligt åtalet har gärningsmannen lyft en kniv mot vittnet och sagt att han ”skulle stå still”. Åklagaren menar att avsikten med hotet var att få vittnet att känna allvarlig fruktan för sin säkerhet.

När polisen i mars kom till lägenheten för att gripa mannen hade han hunnit lämna lägenheten. Polisen lyckades då med hjälp av hund spåra mannen och gripa honom i en annan bostad i närområdet. När den misstänkte kom in till polisstationen var han så påverkad så att polisen var tvungen att avvakta med att förhöra honom.

Mannen åtalas också för två fall av ringa narkotikabrott då han vid gripandena i samband med knivdåden varit påverkad av olika narkotiska preparat.

Den misstänkte mannen är i 25-årsåldern och hemmahörande i Östersund.

Mer läsning

Annons