Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Knarkvåld på Frösön slutar med fängelse

/
  • Lägenheten där tre gärningsmän överföll mannen som hade en skuld till en av dem spärrades av efter den grova misshandeln.

En 20-årig man döms till två års fängelse för inblandning i försöket att driva in en narkotikarelaterad skuld av en ung man i en bostad på Frösön.

Annons

Som LT tidigare skrivit utfördes överfallsliknande våld i Frösölägenheten där hammare och kniv användes i samband med misshandeln.

Tre misstänkta gärningsmän åtalades för grov misshandel. En av dem är 20-åringen som ska ha lånat ut pengar till den unga inneboende man som misshandlades i lägenheten. Samtliga utom 20-åringen nekade, under rättegången, till att ha varit i lägenheten.

Läs mer: Knarkskuld skulle drivas in med hammare och kniv

En av de som nekar är en förtidspensionerad man i 30-årsåldern som inte lyckats övertyga tingsrätten om sin version. Huruvida han ska dömas för gärningarna kommer att prövas först när han genomgått rättspsykiatrisk undersökning.

Så här långt slår tingsrätten fast att även mannen i 30-årsåldern, tillsammans med 20-åringen och en tredje person, har deltagit i misshandeln på det sätt som åklagaren gjort gällande.

Men vem den tredje personen är framstår som oklart och en 22-åring som länge varit misstänkt frias från inblandning.

En fjärde person döms också. Det är en 30-årig man som ska underkasta sig vård. Alternativet hade varit fängelse i nästan två år. Han har ett allvarligt narkotikamissbruk av opiater, amfetamin och hasch och tingsrätten anser att stort vårdbehov föreligger.

30-åringen döms för rån av en telefon och olaga frihetsberövande. Brotten utfördes i en bostad i Östersund mot innehavaren av Frösölägenheten. Han hölls kvar av 30-åringen under hot om våld, i anslutning till att övriga inblandade utförde misshandeln på Frösön.

Läs mer: "Jag blev knivhuggen i ryggen"

Läs mer: Avspärrad brottsplats städades upp

Mer läsning

Annons