Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Knarklangare avslöjad i Lillänge

Fyra personer är anhållna misstänkta för att ha handlat med narkotika. Polisen lyckades genom spaning ta en langare på bar gärning.

Annons

Samtliga fyra personer är misstänkta för överlåtelse, alltså för att ha sålt narkotika.

– Den första greps på en toalett i Lillänge, där vi vet att det varit försäljning. Vi hade fått tips om försäljning och en polis åkte dit och spanade och såg då överlåtelse, säger Cecilia Modin, inspektör på kriminalroteln vid Jämtlandspolisen.

Polisen fattade beslut om två bilar som skulle stoppas då dessa och personer som färdades i dessa kunde vara inblandade i narkotikaförsäljningen. Bilarna påträffades utanför ett lägenhetshus i Östersund.

Polis spanade på bilarna och efter ett tag kom det ut fyra personer som hoppade in i två bilar och åkte i väg. Polisen stoppade bilarna och grep de män som färdades i bilarna.

De två personer som körde är misstänkta för drograttfylleri och samtliga är misstänkta för narkotikabrott. Tre av de fyra personerna anhölls. Den fjärde personen släpptes, men greps på nytt.

– Det kom fram saker i utredningen som ledde till att den fjärde fick hämtas in igen, säger Cecilia Modin.

Polisen genomsökte också lägenheten där de fyra männen vistats.

– I samband med detta fattades beslut om husrannsakan i lägenheten, där påträffades vågar, berättar Cecilia Modin.

Vågarna tror polisen har använts för att mäta upp knark som skulle säljas, dessutom har polisen beslagtagit ungefär 30 gram amfetamin och en kniv som påträffades i samband med tillslaget mot toaletten. På kniven fanns ett pulver som misstänks vara narkotika.

Kan det vara aktuellt med fler gripanden?

– Det är svårt att svara på i nuläget, säger Cecilia Modin.

Två av de fyra männen har tidigare dömts för narkotikabrott.

Mer läsning

Annons