Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Knarkhärva i skolan utreds av polisen

Polisen i Östersund utreder just nu en narkotikaaffär med kopplingar till barn på en grundskola i kommunen. Utredare Alexandra Hägglund tycker att händelsen är mycket oroväckande.

Annons
Rektorn på den aktuella grundskolan vill inte berätta hur många elever som testats positivt för narkotika. Men han säger att skolan trappat upp arbetet mot droger efter att haschrökning förekommit bland skolbarnen.
- Det är ju sekretess kring de här proverna men man kan säga så här att vi samarbetar med de berörda myndigheter som finns.
Alexandra Hägglund arbetar på polisens ungdomsgrupp och berättar att hennes enhet startat en utredning kring händelsen. Först och främst vill de få reda på hur barnen fått tag på drogerna.
- Det är av största intresse för oss att få reda på hur man får tag på narkotikan. Det här är jättealarmerande, säger hon och menar att det handlar om låga åldrar på de inblandade.
Hon säger också att det finns en del vittnen på skolan och att förhören ska påbörjas inom kort. Alexandra Hägglund vill passa på att påpeka hur viktigt det är att skolor polisanmäler den här typen av brott. Väntar man för länge kan det försvåra utredningen.
- Man måste få skolorna att förstå hur viktigt det är att vi kopplas in på en gång.
Rektorn på skolan säger att föräldrarna är underrättade och att de tycker det är bra att problemet uppmärksammats.
J Det är av största intresse för oss att få reda på hur man får tag på narkotikan. Det här är jätte-alarmerande.
Alexandra hägglund, polisen

Mer läsning

Annons