Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Knarkaffärer på toalett leder till åtal för tre män

Brottsplats: hamburgerkedjans toalett. Brott: handel med narkotika. Nuläge: tre män åtalas misstänkta för narkotikabrott.

Annons

Sedan i början av januari har tre män från Östersund suttit häktade misstänkta för narkotikabrott. Detta efter att polisen fått tips om att en narkotikaaffär pågick inne på toaletten på Mc Donalds i Lillänge.

Polisen åkte dit och spanade på platsen och såg då en misstänkt överlåtelse av narkotika. En av de nu åtalade männen greps i samband med tillslaget mot toaletten.

Senare greps ytterligare tre män och en husrannsakan genomfördes i en lägenhet i Östersund. En av de misstänkta männen släpptes senare, men tre häktades misstänkta för innehav av narkotika i överlåtelsesyfte. I köparledet ska ett antal unga östersundare ha funnits.

I går väckte åklagaren åtal mot de tre männen som misstänks för att gemensamt och i samförstånd ha haft 49,98 gram metamfetamin och 0,26 gram amfetamin. Åklagaren anser det styrkt att 6,36 gram amfetamin överlåtits.

En av de tre männen bedöms dels ha anskaffat drygt 6 gram metamfetmin och dels i en lägenhet i centrala Östersund ha förpackat och haft hand om ytterligare drygt 40 gram metamfetmin som varit avsett att säljas vidare.

En annan av männen åtalas för att ha haft och transporterat 33.7 gram metamfetmin avsett för att säljas.

Metamfetamin har blivit populärt i Sverige under senare år, det kallas bland annat för meth och speed. Drogen importeras till Sverige från bland annat Thailand och beskrivs ge intensivare eufori med starkare effekt än amfetamin.

Bevisningen mot männen består dels av polisens spaningsuppgifter. De har enligt åklagaren gjort iakttagelser som binder samtliga tre till hanteringen av narkotikan.

En kartläggning av gruppens telefontrafik används också som bevisning och styrker enligt åklagaren att samtlig tre varit inblandade i hanteringen av knarket och i försäljningen.

Förutom amfetamin och metamfetamin beslagtog polisen en digitalvåg och cirka 130 små förslutningsbara plastpåsar. Påsarna och vågen anses styrka att narkotikan packats för försäljning.

Dessutom påträffades två burkar med magnesiumsulfat, som kan användas för att blanda ut metamfetamin.

De tre männen har erkänt innehav för eget bruk. Två av dem är sedan tidigare dömda för narkotikabrott.

Mer läsning

Annons