Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klassisk julskyltning med glitter och tomtar

/

På de italienska breddgraderna i den länkade artikeln nedan råder ett färgsprakande överflöd av julpynt. På Östersunds gator var stämningen mer "lagom" och klassisk.

Annons
Ett lätt snöfall och en kyla som höll sig på en promenadvänlig nivå skapade dessutom extra glans över julskyltningen på Prästgatan och dess tvärgator. Och eftersom många butiker passade på att ha söndagsöppet så fyllde snart shoppingsugna besökare gågatan.
Om utbudet av julpyssel i italienska Bolzano bjöd på ett överflöd av prylar var utbudet i Sverige ganska lagom, med några stånd centrerade till Stjärntorget.
Mitt ibland dem stod Helen Bergström från Östersund och sålde sina hemgjorda små tomtar.
- Det är femte året jag står här på julskyltningen och affärerna i år har varit riktigt goda, säger hon.
Tomtetillverkningen har hon som en hobby, och hon brukar börja produktionen någon gång på sommaren och sen pysslar hon ihop ett hundratal under hösten.
- Storsäljaren är en tomte med mycket glitter på som man kan ha som kylskåpsmagnet. Den tycker tanterna mycket om, säger hon.
Mittemellan alla besökare sprang små tomtar runt med julklappssäckar. För en tjuga fick klappsugna barn välja och vraka bland paketen.
- Vi samlar pengar till Ås IF och har haft med oss mer än 300 paket i dag, berättade tomtenissarna Olivia Hallman, Anna Johansson och Gizela Haraldsson.
Ett av de barn som lockades av paketsäcken var treåriga Alva Alenius. Hon vill allra helst ha en radiostyrd racerbil av tomten,

Mer läsning

Annons