Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart för flytande restaurang året runt vid Storsjöns strand

/

Efter ett års fördröjning är nu bygglovet klart för den flytande restaurangen som ska byggas på den förtöjda färjan nere vid Storsjö strand.

Annons
Det är de sex delägarna till bolaget Skepparkransen som äger den gamla vägverksfärjan nere vid gamla Beijers, som har tagit fram konceptet hur färjerestaurangen kommer att se ut i färdigt skick.
- Äntligen är allt klart och vi är nästan nöjda med det läge vi fått för vår flytande restaurang säger en av delägarna Lars-Göran Nilsson. Helst skulle vi ha velat ligga i Badhusparken, men vi får vara nöjda med det ställe där vi nu ska ligga.
Den 38 meter långa och nästan tio meter breda färjan kommer att få en restaurang med 80 sittplatser. Dessutom finns det bygglov för en flytbrygga som ska ligga runt färjan sommartid och rymma lika många platser till.
På frågan om det behövs ytterligare en restaurang i Östersund säger Lars-Göran Nilsson att det behövs ett bra matställe med ett unikt läge och det kommer färjan att kunna erbjuda.
- Vad vi vet så finns det inget liknande i Sverige. Den flytande restaurangen kommer att bli ett nytt "landmärke" i Östersund.
Färjerestaurangen kommer att förtöjas i kraftiga kättingar utanför parkeringen till vänster om småbåtshamnen. Där ska den ligga permanent och kopplas till det kommunala vatten- och avloppsnätet. Värmen kommer att bli sjövärme från slangar som läggs ut på botten.
Nu när planerna gått i lås kommer Skepparkransen att sälja hela konceptet till någon seriös krögare.
För 1,8 miljoner får köparen färjan, bygglovet och ritningarna på restaurangdelen. Sedan kostar själva bygget cirka åtta miljoner att färdigställa. Sammanlagt måste alltså de nya ägarna punga ut med nästan tio miljoner för att kunna öppna sin flytande restaurang.
- Vi är medvetna om att det är ett högriskprojekt som kräver att de nya ägarna går in med mycket egna medel. Men vi tror inte att det ska bli några problem att hitta intressenter.
Medlemmarna i bolaget Skepparkransen har länge funderat på ett lämpligt namn på den nya restaurangen.
- Vi har fått alla möjliga förslag, men vi tror att den bara kommer att bara heta Färjan i folkmun, så då får vi väl nöja oss med det.

Mer läsning

Annons