Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klarar sig Milko till oktober?

Redan vid presskonferensen när Milkos fusionsplaner med Arla tillkännagavs, sa Milkovd:n Göran Henriksson att det inte fanns några alternativ.

Annons

Det blir mer och mer uppenbart att Milko befann sig i de ekonomiska utposternas träskmarker, frågan nu är bara om företaget kan flyta fram tills Konkurrensverket godkänt fusionen och Milkobönderna blir Arlabönder. Förhoppningen är att fusionen ska kunna genomföras i oktober, då ska Milkoägarna, Arlaägarna och Konkurrensverket ha sagt sitt.

• Klarar sig Milko till i oktober?

– Ja, vi gör allt för att vi ska klara oss. En sådan här fusion gagnar ju inte affärerna, men vi gör allt vi kan på försäljningssidan, säger Göran Henriksson.

• Det finns uppgifter om att ifall Milko inte sänkt avräkningspriset i samband med att fusionsplanerna presenterades, så skulle ni inte ha haft råd att betala ut löner?

– Då skulle vi gå mot en konkurs. Vi kan inte skära så mycket mer.

Orsaken till att Milko nu befinner sig i djup kris, förklarar Göran Henriksson med saker som hänt i omvärlden till exempel att försäljningen av mjölk minskar, men också med att företagets omställning inte lyckats.

– Milko är inget självändamål, det som är viktigt för ägarna är ett högt avräkningspris. Arlaprodukter finns i varenda butik och det är bara Arla som behöver mer mjölk.

Mer läsning

Annons