Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kingen gästspelar på Jamtli

/
  • Torgny ”Kingen” Karlsson gästspelar på Jamtli i veckan. Han spelar Stickan som är på väg till Stockholm när hans Volvo PV går sönder. ”Det är roligt att möta alla människor här på Jamtli och så är 50-talet en rolig tid”, säger Kingen. Under rundvandringen på Jamtli passade Stickan på att spela Elvis Presleys ”nya” hit Blue suede shoes medan han väntade på att bilen skulle bli körklar igen. Foto: Ulrika Andersson
  • Stickan har packat med sig gitarren och en resväska som innehåller en kostym och två plattor med Elvis.
  • Stickan testkör bilen efter att mekanikern Harry har lagat den. Här sitter han tillsammans med Bettan som jobbar på macken. Han ska köra bil från Östersund till Stockholm, för att sedan resa vidare till USA. ”Det är där det händer”, säger Stickan.

Stickan är på väg till Stockholm när hans Volvo PV, årsmodell 1955, går sönder. På macken på Jamtli försöker mekanikern Harry reparera bilen. Året är 1956 och Stickan spelas av Torgny ”Kingen” Karlsson.

– Det är jätteroligt att spela. Jag är ju van att sätta mig in i olika roller, säger han.

Annons

Stickan har packat med sig gitarren, en kostym och två plattor med Elvis. Han ska köra bil från Östersund till Stockholm, för att sedan resa vidare till USA. Där ska han slå igenom som musiker.

– Det är där det händer, säger han.

Men innan han kan åka till Stockholm måste bilen lagas. Till sin hjälp har han mekanikern Harry, som spelas av Alexander Strid. Harry skruvar under motorhuven för att finna felet på bilen. Samtidigt går Stickan runt inne i verkstaden, gnäller över att bilen aldrig blir färdig och drömmer om att slå igenom som musiker.

I går, tisdag, var det premiär för Kingen som gästspelare i den historiska miljön Macken 1956 på Jamtli. Han ska även spela under onsdag och torsdag denna vecka.

– Det är roligt att möta alla människor här på Jamtli och så är 50-talet en rolig tid, säger Kingen.

Det är inte första gången han skådespelar, utan han har tidigare spelat i bland annat Åke Sandgrens film ”Stora och små män”. Det var Anna-Lena Ståhl, arrangemangssamordnare på Jamtli, som ringde Kingen och frågade om han ville gästspela i sommar.

– Jag var ledig i några dagar, så då bestämde jag mig för att ta med mig familjen hit till Jamtli och spela i några dagar, säger han.

Att ha Kingen som gästspelare på Jamtli uppskattas också av de andra rollspelarna.

– Vi försöker alltid variera oss när vi spelar, men det är jättekul att ha med gästspelare också, säger Lena Korhonen som spelar Bettan, en av de som jobbar på macken.

Mer läsning

Annons