Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kille använde kniv för att bli pussad

Kompisrelationen urartade när den nu snart 18-årige killen fick klart för sig att en jämnårig tjejkompis inte var kär i honom.

Annons

Han försökte återkommande pussa henne utan framgång och vid ett tillfälle tog han fram en kniv när hon inte vill ge honom en kyss.

Han höll kniven mot hennes hals och sedan mot magen då han på nytt bad om en puss.

Hovrätten dömer honom för olaga hot och skadeståndet bestäms till 12 000 kronor. Han döms också för ofredande mot en annan flicka, som han höll fast inne på en toalett. 18-åringen höll en tändare mot hennes ben och orsakade ett hål på en stövel.

Han fälls för ytterligare tre brott. I samband med en händelse slog 18-åringen en elev på Parkskolan i huvudet med ett nitarmband under en brännbollsturnering, samt bet denne i halsen.

Han hade ont av bettet i flera veckor och märket satt kvar nästan ett halvår. Skadeståndet landar på 6 500 kronor.

En 17-årig flicka tillerkänns 5 000 kronor i skadestånd sedan hon utsatts för sexuellt ofredande. I berusat tillstånd blev hon omkulldragen av 18-åringen som höll i höfterna och juckade mot hennes bak.

18-åringen som är bosatt i Spånga döms till ungdomsvård. Det finns behov av särskilt kvalificerat stöd för att han i fortsättningen ska avhålla sig från kriminalitet och sköta skolgången, enligt domen.

Han är en av de som hovrätten friade från misshandel i Badhusparken under invigningen av Storsjöcupen 2009, då två ungdomar blev sparkade och slagna, vilket LT skrev om i går.

Mer läsning

Annons