Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kauppi: De här 17 dagarna har varit välbesökta

/
  • Det blev inga hundratals lyktor av rispapper att släppa upp i skyn under Vinterfestivalens avslutning som utlovat, det blåste för mycket. I stället blev det fina lyktor av isblock med marschaller i. Arvid Lundin byggde en med stor omsorg.

Den 17 dagar långa Vinterfestivalen är nu slut efter stadsvandringar, ljusspel, skidåkning på platt mark och i backe, skulpturer av is, musik och orkanvindar. På söndagskvällen var det final.

Annons

Stefan Kauppi från Storsjöyran evenemang, som arrangerat festivalen, tittade på söndagen på längdskidstafetten på torget, med bland andra Thomas Wassberg, Juha Mieto och Oddvar Brå.

– De här 17 dagarna har varit fantastiskt roliga och välbesökta. Vi har gjort publikundersökningar vid olika tillfällen men resultatet av det får vi inte förrän nästa vecka, säger Stefan Kauppi.

Men lite koll på vad människor tyckt har han redan nu.

– Jag har hört flera som säger att det är roligt att det händer något, säger Kauppi.

– En vinterfestival är något helt annat än Storsjöyran i och med att det också är så många andra organisationer och föreningar som är med och gör saker. Det har nästan blivit mer att hålla reda på genom det, säger han.

Östersunds kommun satsade fyra miljoner kronor på festivalen och Annsofie Andersson (S) kommunalråd, tycker att det är väl investerade pengar.

– Jag hoppas verkligen att det är uppskattat. Men det tar tid att jobba in något nytt också.

– Det blev extra krydda med OS-hyllningarna, det visste vi ju inte att det skulle bli. Och ishockeyn i lördags hörde egentligen inte till festivalen men det var en jättebra idé.

Men politikerna diskuterade faktiskt om de skulle skippa festivalen, med anledning av lågkonjunkturen och att de beslutade om ett stopprogram för att spara pengar.

– Men det känns som att det var rätt beslut att köra ändå. Det är ännu viktigare att göra något trevligt när det är sämre tider, säger Annsofie Andersson.

Mer läsning

Annons