Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kärt återseende för forna Östersundare

/
  • ”Vi har inte setts sedan folkskolan, men han kände igen mig”, säger Ove Jonasson, till höger. Både han och Kjell Andréasson bodde på Frösön på den tiden. Men sedan 1965 bor Kjell i Solna och Ove var under 25 år bosatt i Sundsjö. Men i går träffades de när Östersunds 70-åringar höll kalas.  Foto: Håkan Luthman
  • Lindqvistarna underhöll också under kalaset.
  • Initiativtagarna och arrangörerna bakom 70-årskalaset, Bengt Åhrén, Rolf Fjellström och Bengt Tjärnberg, hade satt ihop ett gediget program med utställning över gamla Östersund, middagsbuffé och underhållning. Kvällens överraskningsshow stod Las Divas för.

Det hölls ett rejält 70-årskalas på Stadsdel Norr i kväll. Samtliga Östersundare födda 1939 var inbjudna och cirka 200 dök upp.

Annons

Det var för lite mer än ett år sedan som initiativtagarna och arrangörerna Bengt Åhrén, Rolf Fjellström och Bengt Tjärnberg kläckte idén och började förbereda för kalaset. Via Östersunds församling fick de tag på adresser till närmare 270 stycken som är födda 1939 och är födda, uppväxta, har gått i skola eller gjort lumpen i Östersund.

– Cirka 200 tackade ja och är här i kväll, säger en nöjd och glad Rolf Fjellström strax innan kvällens överraskning, en show med Las Divas, intog scenen.

Dessförinnan hade arrangörerna satt ihop ett program med välkomstdrink och en utställning och ett bildspel över de svunna tiderna, som Föreningen Gamla Östersund och Landsarkivet satt ihop. Därefter väntade middagsbuffé och underhållning av Lindqvistarna. Och de jubilerande kalasdeltagarna hade rest in från landets alla hörn, samt från Finland.

Kjell Andréasson och hans fru Märit hade anslutit från Solna.

– Vi hade bekanta som läst om det i tidningen förra året och tyckte att det skulle vara jättekul att vara med. Då sökte vi rätt på det via datorn och anmälde oss, berättar han.

Väl på kalaset stötte han på flera gamla vänner som han inte sett sedan skoltiden. En av dem var Ove Jonasson.

– Vi har inte setts sedan folkskolan, men han kände igen mig. Jag är mig ganska lik, skämtade Ove Jonasson.

Båda var oerhört imponerade av arrangemanget.

– Det är ju en stor grej att ordna det här och det är jättetrevligt att träffa alla gamla stötar, sa Ove.

Mer läsning

Annons