Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Karin Thomasson väljer att satsa på sin blogg

/

- Jag har valt att inte gå med. Jag tycker inte jag har tid, säger ordföranden i Östersunds kultur- och fritidsnämnd Karin Thomasson, mp.
Däremot försöker hon vara aktiv på sin egen blogg på internet.

Annons
Det sociala nätverket Facebook är hemvist för flera makthavare och politiker på såväl lokal, regional och nationell nivå. Inte bara länets nya landshövding Britt Bohlin är med, utan även politiker som Carl Bildt, Beatrice Ask och Leif Pagrotsky.
Medlemmarna i nätverket väljer själva hur aktiv man vill vara och hur stor åtkomst andra internetanvändare eller besökare kan ha till sin egen sida.
För miljöpartisten och ordföranden i Östersunds kultur- och fritidsnämnd Karin Thomasson är det ett medvetet val att inte gå med i Facebook.
- Diskussionsgrupper på internet är ett bra forum, men då ska man ha tid för det man är med i och jag tycker inte att jag har tid för Facebook, säger hon.
I stället har hon sedan valet 2006 haft en egen bloggsida där hon skriver om politiska frågor och vad som hänt i den politiska agendan under senaste tiden.
- Men jag kan även kosta på mig att vara lite personlig i min blogg och lite visa personen bakom.
- Det brukar bli ungefär 50-60 läsare på varje inlägg och mer om det är en fråga som tas upp i media till exempel. Och jag försöker vara noga med att bemöta de kommentarer jag får där.
Hon har bloggen främst för att andra miljöpartister ska kunna hålla kontakt med henne, men märker att den även läses av folk i mediebranschen och andra som är intresserade av olika frågor både lokalt och nationellt.

Läs mer: Här hittar du Karin Thomassons blogg

Mer läsning

Annons