Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kampsportcentrum kan bli verklighet på gamla Lernia

/
  • Nu på måndag den 12 januari sätter fäktningsklubben igång verksamheten i de före detta Lernialokalerna. Men klubben har ett problem med utrustningen eftersom allt de hade för utlåning förstördes i branden. ”Vi blev av med skyddskläder, handskar, masker och värjor”, säger Gunnar Jonsberg, ordförande i Östersunds fäktningsklubb (till vänster) .Foto: Jan Luthman

Östersunds fäktningsklubb och Östersunds Budo kai-klubb kommer att driva sina verksamheter vidare i de före detta Lernias fabrikslokaler på Frösön. Ytterligare ett steg i utvecklingen är att undersöka möjligheten att få till ett kampsportcentrum i lokalerna.

Annons

När Lövstaskolan brann totalförstörde Östersunds fäktningsklubbs och Östersunds Budo kai-klubbs träningslokaler. Föreningarna blev också av med all utrustning. På måndagen var de och tittade på de före detta Lernialokalerna och tackade ja till Östersund kommuns erbjudande om att använda dessa som träningslokal.

– Vi är verkligen tacksamma för att kunna vara där. Vi ska fortsätta titta på hur vi ska kunna få en träningsmatta dit. Vi har bland annat ett möte senare i veckan där vi ska se närmare på om det kan vara något som försäkringen täcker, säger Michael Söderqvist, Östersunds Budo kai.

Kampsportarna kanske kan komma igång med träningen till veckan, men om inte de är möjligt så ska de tränga ihop sig i de två salar de har på Valla sporthall berättar Michael Söderqvist.

– Det kommer att bli bra. Lokalfrågan är löst på kort sikt sedan får vi ser hur det utvecklas, säger Gunnar Jonsberg, ordförande i Östersunds fäktningsklubb.

Nu på måndag den 12 januari sätter fäktningsklubben igång verksamheten i de nya lokalerna. Men klubben har ett problem med utrustningen eftersom att allt de hade för utlåning förstördes i branden.

– Vi blev av med skyddskläder, handskar, masker, värjor. Vi hade 35 kompletta utrusningar för utlåning. Vi behöver också ny anläggningsutrusning eftersom den elektriska utrustningen som räknar träffar förstördes, säger Gunnar Jonsberg.

Klubben ska dock försöka låna utrustning fram till att de fått klar med finansiering av nya inköp.

– Steg två är att titta närmare på möjligheten om att göra ett kampsportcentrum i Lernialokalerna. Det är något som de olika kampsportföreningarna pratat om tidigare också men nu har en ny öppning kommit i och med detta.

– I kommunen satsats hårt på fotboll och issporter medan många andra föreningar fått klara sig själva, säger Michael Söderqvist.

Det finns också ett intresse om egna lokaler för några dansgrupper och yogautövare, som kanske också kan inrymmas i den stora lokalen berättar han.

– Föreningarna ska ha ett möte om detta i januari och vi ska bestämma om vi ska gå vidare med idén. Det krävs ju också politiska beslut för att det ska vara möjligt, säger Michael Söderqvist.

Mer läsning

Annons