Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kampanj mot barnsexturism får stöd från Östersund

Reklam- och kommunikationsbyrån Internetmedia i Östersund arbetar nu aktivt med kampanjen Support Kim.

Ett projekt som bygger på att informera och ta ställning mot barnsexturism.

Annons

– Jag kan inte komma på en enda anledning till varför man inte ska vara med och supporta, säger Joakim Persson, vd på Internetmedia.

Support Kim är en kampanj som införts av Ecpat Sverige. Syftet är att uppmärksamma människor att ta ställning mot barnsexturism, vilket innebär barn och ungdomar som säljs till turister på lokala sexmarknader runt om i världen.

Kim är en påhittad karaktär som för en tid sedan var ett av barnsexturismens många offer. Att karaktären just blev Kim är ingen tillfällighet. Kim kan både vara en flicka från Sydafrika och en pojke från Latinamerika.

I dagsläget är detta ett väldigt ouppmärksammat problem och ett främmande ämne för många människor. Kampanjen ska lägga tryck och fokus på problemet samt hitta en lösning på det.

– Det här är ett enormt problem som vi synliggör genom aktuella medier. Hittills har vi fått ett starkt gensvar från allmänheten vilket är jätteroligt, uppger Joakim Persson.

I de flesta fallen hittas de utsatta barnen i grupper som lever antingen i fattigdom eller i någon annan utsatt situation. För ett utsatt barn innebär barnsexturismen ett stort trauma vilket i sin tur kan leda till självvald isolering, självdestruktivhet och i värsta fall självmord.

För tillfället har gruppen Support Kim närmare 7000 supporters och Joakim Persson hoppas att kampanjen kommer ge ett tvärt avslut på barnsexturismen.

– Alla kan registrera sig genom hemsidan www.supportkim.se eller bli ett fan av gruppen på Facebook. Jag tycker att alla borde ta möjligheten och göra det.

– Det spelar ingen roll om du gör det som privatperson eller företag.

– Vårt mål är att få så många supporters som möjligt och förhoppningsvis lyckas vi få med oss hela världens befolkning, säger Joakim Persson avslutningsvis.

Mer läsning

Annons