Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kamp mot klockan för att rädda instängd kattunge

/
  • Det var nere i den här brunnen som folk från räddningstjänsten såg en skymt av kattungen, som var mycket skygg. Sedan dess har man hört den skrika om nätterna. Foto: Jan Andersson

Lever den fortfarande, den lilla kattungen nere i brunnen som folk i Torvalla har hört skrika om nätterna.

– Jag mår dåligt av att veta att den kanske ligger och plågas därnere, säger Susanne Hedlund, som brukar locka på katten på kvällarna.

Annons

Dramat med kattungen i Torvalla har pågått i nästan 14 dagar. Det var då som någon såg att ett brunnslock låg avkastat bredvid en mindre brunn invid konsumaffären i området.

Samma person hörde att en katt jamade där nere och förstod att den antingen blivit nedkastad i brunnen eller ramlat i den själv. Räddningstjänsten blev kallad till platsen och brandmästaren Ulf Jernström kom dit med sitt manskap.

– Jag såg en skymt av katten långt nere i brunnen och vi började bygga en stege till den av en gammal lastpall som vi hittade. Men katten var skygg och klättrade inte upp medan vi var kvar, så det fanns inte så mycket mer vi kunde göra. Vi lämnade platsen och hoppades att katten skulle ta sig upp själv, säger Ulf Jernström.

– Efter det har Torvallabor hört att katten jamat på nätterna och men den sista veckan har det varit tyst. Någon har också lagt på locket till brunnen.

Susanne Hedlund bor i området. Hon berättar att det är en kattmamma med fyra ungar som håller till vid Konsumparkeringen och att hon brukar mata dem varje kväll.

– Men sista veckorna har det bara varit tre ungar, så då förstår jag att det är den fjärde som finns i brunnen. Jag hoppas verkligen inte att någon har varit så grym att de har kastat ner kattungen.

Susanne Hedlund mår dåligt av att veta att det ligger en katt nere i brunnen som kanske fortfarande lever.

– Hittar den bara vatten så kan den leva länge, säger hon. Men den kan också ha blivit tagen av en storråtta.Nu vill Susanne att Anticimex ska gå ner med en kamera i brunnen och se om katten finns där.

– Eller så kanske de vet om det går att komma ut från brunnen någon annanstans, då kanske kattungen har klarat sig, säger hon.

Mer läsning

Annons