Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Julupproret samlar namn för att Omar ska få stanna

Julupproret hade fram till måndag förmiddag fått ihop 317 namnunderskrifter för att jämtländske Omar ska få stanna i Sverige.

Annons

Landstingsrådet Robert Uitto, s, är en av initiativtagarna till namninsamlingen Julupproret som är en reaktion mot Migrationsverkets utvisningspolitik. Namninsamlingen sker på internet och Robert Uitto hoppas att Migrationsverket ska ändra sitt beslut när det gäller myndighetens beslut att utvisa Omar som bor med både sin sambo och sitt barn i Jämtlands län.

Robert Uitto berättar att han fått mycket positiv respons efter initiativet att dra igång Julupproret.

– Vi har fått väldigt mycket reaktioner kring det här. Jag har inte kollat på hur många som skrivit på men folk har kommit fram till mig på stan och tyckt att det varit ett bra initiativ.

Robert Uitto har tillsammans med prästen Rut Törnkvist författat en skrivelse till Migrationsverkets generaldirektör och till migrationsministern där de menar att Omar har laglig rätt att stanna i Sverige och söka uppehållstillstånd härifrån.

– Det som jag och Rut hoppas på är att Migrationsverket faktiskt inser att det finns särskilda skäl att tillåta en flykting som Omar att göra sin ansökan från Sverige.

Fotnot: Omar heter något annat i verkligheten.

Mer läsning

Annons