Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jul med barnen i centrum

/
  • Pyntningen av granen utanför Rådhuset är i full gång och på söndag, första advent, avslöjas färgskenet på julgransljusen.  Foto: Mattias Moberg
  • ”Det är jättemycket man måste tänka på kring dekoreringen. Pyntet får inte vara för lätt för då blåser det iväg men inte heller för tungt så grenarna brister”, konstaterar Liselott From.
  • I år är det dessa trädjur i spännande färger som ska pryda julgranen.

Julen är som bekant barnens högtid och i år är det djurens tur att pryda granen på Rådhusgatan. Detta i hopp om att bidra med lite ljus och julstämning i det tunga decembermörkret.

– I år är granen anpassad för barn, det är roligt att göra något som passar de små inför jul, säger Liselott From, ljussättare och utsmyckare.

Annons

Julgranen på Rådhusgatan sätts upp vid den här tiden varje år men förblir släckt fram till den första advent. Arbetet kring att sätta upp granen brukar vanligtvis ta två arbetsdagar, men förberedelserna innan har pågått i månader. I år heter konstnären bakom mästerverket Anna Erlandsson. Till årets försäljning för välgörenhetsprojektet målade hon en tavla. På bilden hittar betraktaren ett antal olika djur som ligger och vilar på en strand. Detta inspirerade utsmyckaren Liselott From.

– Granen skiljer sig väldigt mycket från den traditionella bilden av en julgran. Men tanken kring det här projektet är att den ska vara spektakulär och utstickande, tillägger hon.

Mer läsning

Annons