Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jubileumsvimmel med framtiden i fokus

/
  • Värdinnan och landshövdingen Britt Bohlin Olsson hade fullt upp med att hälsa alla gäster välkomna.”Jag tror att Jämtland har helt unika förutsättningar, oavsett hur länsgränserna ser ut”, hinner hon säga innan hon fortsätter att ta gäster  i hand.
  • Jamtlis museichef Henrik Zipsane tycker att vi ska blicka in som län, men blicka ut som region.”Jag tror att det är viktigt att samla kraft som region och inte så mycket som län. Vi har många fina, spännande resurser att sälja. EU hjälper gärna till, pengarna finns.”
  • Herrarna Åke Ljusberg och Gunnar Johansson, styrelseordförande i Persson invest, kände sig båda lite oroliga inför framtiden.”Vi har förlorat folkmängd i en rad år, och jag tror att vi skulle kunna försvara oss bättre om vi vore en enda kommun. Men visst finns det också ljuspunkter”, säger Gunnar.”Både kulturen och idrotten är på gång. Det skulle kunna vara framgångsfaktorerna”, inflikar Åke.
  • Gunilla Johansson, pensionerad psykoterapeut från Östersund, säger att hon blev lite förskräckt av landshövdingens ord under kvällen.”Britt sa att det inte är säkert att Jämtland kommer att vara ett län i framtiden, och det vore synd tycker jag. Jag tror på Jämtland.”

Direkt efter fredagens jubileumskonsert på Storsjöteatern kunde besökarna äta middag och mingla i länsresidenset.

Annons

LT passade på att fråga de uppklädda gästerna vad de tror om länets framtid.

Mer läsning

Annons