Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jonsson & Paulsson förhandlar om att köpa verkstad av Volvo

/
  • Mårten Eriksson, vd för Jonsson & Paulsson, vill varken bekräfta eller dementera.

Verkstadföretaget Jonsson & Paulsson kan vara nära att slutföra en större expansion.

Företaget ligger i förhandling om att ta över en verksamhet som Volvo CE lägger ner i Hallsberg.

– Nästa vecka bör förhandlingarna vara klara, säger vd:n Mårten Eriksson.

Annons

Volvo CE i Hallsberg, som tillverkar entreprenadmaskiner såsom grävmaskiner och hjullastare, är i färd med att avveckla sin plåtverkstad.

Och det är här Jonsson & Paulsson i Östersund kommer in i bilden.

– Nu säljer vi både verksamheten och maskinerna till Jonsson & Paulsson, säger Volvo CE:s personalchef till tidningen Nerikes Allehanda.

Östersundsföretagets vd Mårten Eriksson mer försiktig i sina uttalanden.

– Vi för långt gångna förhandlingar med dem men det är inte slutfört och jag tänker varken bekräfta eller dementera någonting, säger han.

Verksamheten det förhandlas om är att ta över tillverkningen av Volvo CE:s karossdelar och flytta den fabriken till Östersund. Enligt Volvo CE:s personalchef berörs 70 anställda i Hallsberg av nedläggningen, men hur många jobbtillfällen en eventuell affär skulle innebära för Jonsson & Paulsson är oklart.

– Det är precis det som vi håller på att förhandla om, så jag tänker inte spekulera i några siffror, säger vd Mårten Eriksson.

Företaget blev hårt åtgånget under finanskrisen och 100 anställda fick då lämna sina jobb. På senare tid har företaget börjat återhämta sig och 30 personer har anställts sedan 2009. Just nu har Jonsson & Paulsson 100 anställda.

Mer läsning

Annons