Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jonas Bysells resedagbok på internet – skämt om kvinnor, sprit och politik

Nedvärderande ord om Östeuropa och kvinnor, och förskönande ord om alkohol, droger. Detta stod att läsa i den resedagbok som den moderate MUF-ordföranden Jonas Bysell med vänner haft på internet fram tills i lördags.

Annons
Förra sommaren gjorde Jonas Bysell, ordföranden för MUF i Jämtland, en resa genom Europa. Under resan skrev resesällskapet en dagbok på internet. Och det är en dagbok full med pubertala skämt om kvinnor, sprit och politik.
"Imorgon när vi vaknar är vi inte längre i moder Svea utan i ett av de många U-land nämligen Danmark och dess huvudstad Köpenhamn, det är med det vi har vägen öppen för allt vad Europa kan ge oss såsom bra valutor, charlie och jud...!"
Charlie och jud är slangord för narkotika.
Men i lördags stängdes resedagboken på nätet ned helt – samma dag som Jonas Bysell hamnade i blåsväder efter en fylleskandal på MUF:s stämma i Göteborg förra helgen, med efterföljande anmälan om misshandel.
Hur passande är det med en sådan när man är ordförande?
– Den skrevs helt och hållet som ett skämt för att roa våra kompisar. Den skulle vara lite som ett kåseri, som ett trams. Den är inte seriös alls, säger han och tillägger att han heller inte valts till ordförande då.
– Jag tror inte någon som läst den ser den som något annat än ett skämt. Jag hade nästan glömt att den fanns.
Varför stängdes den nu?
– Jag vet inte, det var inte jag som stängde den. Det är inte jag som skött den.

Mer läsning

Annons