Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jens hoppas på många kryss från skogslänen

/

Jens Nilsson, s, från Östersund blir EU-parlamentariker om de senaste opinionsmätningarna håller. Själv tror han ändå att det hänger på en skör tråd.
– Vi måste kämpa ända in i kaklet.

Annons

Kvällstidningen Expressen och Demoskop har gjort telefonintervjuer med drygt 1 000 personer där de tillfrågats hur de tänker rösta i det kommande valet till EU-parlamentet. Många är oengagerade och osäkerheten är stor vilket speglas av att bara hälften av de intervjuade kunnat säga hur de ska rösta. Sifo har också gjort intervjuer med knappt ett par tusen personer som tillfrågats hur de skulle rösta om det var val till EU-parlamentet i dag. Båda mätningarna visar att socialdemokraterna och moderaterna skulle få in sex sju personer vardera i EU-parlamentet.

Resultatet av mätningarna ger en anvisning om hur den jämtländske kandidaten Jens Nilsson ligger till. Eftersom han står som sjätte kandidat på socialdemokraternas lista kan det bli han som tar partiets sista mandat in i parlamentet.

– Säker kan man aldrig vara. Får vi sex mandat så ligger jag bra till men vi behöver säkra upp genom att få många kryss.

Jens Nilsson tror att personvalskryssen kommer att spela en viss roll för vilka parlamentariker som väljs. Som representant för Norrland och skogslänen så hoppas han att många i landets norra och skogliga delar ska kryssa honom.

– Från skogslänen så har man ju enats om att sätta mig som kandidat och det är ett förtroende som jag är väldigt stolt över.

Även om han ligger bra till så vill han inte ta ut något i förskott. Jens Nilsson säger att det fortfarande hänger på en skör tråd om han kommer med eller inte. Samtidigt kommer han att bli besviken om det inte går vägen.

– Jag blir besviken om partiet inte får sex eller sju mandat. Det skulle heller inte vara kul att inte få med någon från skogslänen.

Om Jens Nilsson skulle bli vald till EU-parlamentariker så blir det andra gången gillt eftersom han även ställde upp år 2004.

Mer läsning

Annons