Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jannez på väg mot dansbandsfinalen

/
  • Jan känner sig som en omskakad julmust av all uppmärksamhet. Men verkar trivas ganska bra med det.
  • Peo och Jörgen är nöjda med att först spela Paul Paljetts låt ”Guenerina”.
”Den sitter i ryggmärgen. Vi brukar få bra respons på den”, säger Jan.
  • Nu är Jannez på väg mot Dansbandskampen! Medlemmarna klev upp klockan fem i morse. Peo Gruvelgård och Jan Oscarsson turas om att köra.

Sent i säng och upp tidigt. Det var fortfarande mörkt när Jannez lämnade sina hem och började färden mot dansbandsfinalen i Strängnäs i morse.
– Vi känner ett jädra stöd, säger Jan Oscarsson.

Annons

Kjelle Danielsson är redan på plats i Stockholm för att sitta i morgonsoffan på SVT. Men för Peo Gruvelgård, Jörgen Sandström, Jan Oscarsson och många medföljande barn, väntar ett antal timmar i turnébussen. Timmar som de bland annat ska fördriva genom att äta och sova. Det gäller att vara i fin form inför morgondagen då soundcheckningen börjar redan klockan sju på morgonen. Senare på kvällen är Jannez första bandet ut i direktsändningen.


– Om vi inte gör bort oss något kopiöst så tror vi att det är en fördel att vara först eftersom man borde hinna få fler röster då, säger Peo.
Ända sedan i tisdags då det blev klart att Jannez blev framröstad till ”Tittarnas joker” har det varit ett stort fokus på dansbandet från Laxsjö.
– Ja, just nu känner man sig som en julmust som blivit skakad länge, säger Jan och ler.
Skakad eller inte. Det råder ingen tvekan om att killarna är taggade inför Dansbandskampen. De ser fram emot att både möta juryn och publiken.
– Jag är inställd på att vinna, säger Jörgen bestämt.
– Men man får vara glad om man får spela två låtar. Larz Kristerz och Scotts har mycket sympatier. Mycket tack vare att de är bra förstås. Men också för att de varit med så länge nu, säger Jan.  


Många av Jannez fans kommer inte att kunna vara på plats på Svenska hem arenan för att stötta sina dansbandshjältar i morgon. Biljetterna är slutsålda sedan länge och det finns inte ett enda ledigt hotellrum i hela Strängnäs. Men Jan, Peo, Jörgen och Kjelle vet att supportarna finns där ändå.
– Vi känner ett jädra stöd. Det kände vi redan när Richard dog, men nu känns det som om vi också fått ett kvitto på att vi gjorde rätt som fortsatte spela, säger Jan Oscarsson.
(Basisten Richard Holm omkom i en motorcykelolycka förra året) 

Mer läsning

Annons