Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jan Åman betalar tillbaka pengar till Färgfabriken

/
  • Efter överenskommelse med Färgfabrikens ledning ska Jan Åman, Färgfabrikens förra chef nu betala tillbaka pengar som han använt för privat konsumtion.Foto:  Ulrika Andersson

Förra chefen på Färgfabriken, Jan Åman, har kommit överens med Färgfabrikens ledning att betala tillbaka pengar som han använt för privat konsumtion.

Annons

Jan Åman har inte hållit isär sin egen ekonomi i förhållande till Färgfabrikens.

– Något brottsligt eller oegentligt uppsåt har inte konstaterats. Jan Åman har dock inte förmått att hålla god ordning när det gäller redovisning av representationskostnader och andra utlägg, enligt Björn Linnell, styrelseledamot i Färgfabriken.

Jan Åman lämnade Färgfabriken i september efter 13 år som chef. Det hade uppmärksammats brister i redovisningen och de ekonomiska rutinerna.

Företaget KPMG har gått igenom Färgfabrikens ekonomi fem år tillbaka.

Tusentals kvitton har synats och utredningen kom fram till att belopp som inte redovisats använts till privat konsumtion. Det handlar om representation och andra utlägg.

– Det är inte orimligt att anta att bristerna kan förklaras av en ovanligt stor arbetsbörda för intendenten. Det har överenskommits att Jan Åman skall ställa situationen tillrätta genom att reglera oklara kostnader, enligt Björn Linnell.

Färgfabriken går inte ut med hur mycket pengar Jan Åman ska betala tillbaka.

Mer läsning

Annons