Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jämtlands lucia 2009 blev Eileen Tunell

/

I kväll utsågs Jämtlands lucia 2009. Eileen Tunell från Krokom hade fått flest röster och fick mycket överraskad ta emot luciakronan.

Annons

Ett stort antal tjejer hade lämnat in ansökan om att få vara med och kriga om titeln Jämtlands lucia. Efter en hård gallring stod sju kandidater kvar. De sju har sedan ett par veckor tillbaka åkt runt i bygderna för att sjunga och marknadsföra sig själva, men också för att samla in pengar till välgörande ändamål.

I går trodde luciakandidaterna att de skulle göra ytterligare ett sångframträdande. Vad de inte kände till var att vinnaren i luciatävlingen skulle tillkännages. När det stod klart utbröt stor förvirring. "Nej, ni skämtar med oss?" och "Ni sa ju att vi skulle krönas den 5:e!" var de spontana kommentarerna.

Luciaansvariga Angela Murén förklarar:

– Anledningen till att vi redan nu måste tillkännage vem som vunnit är att lucia ska vara med under prisceremonierna till skidskyttet på lördag.

Det gick därför inte att vänta till den officiella kröningen av Jämtlands lucia som sker i Gamla kyrkan den 9 december.

Årets lucia, Eileen Tunell, är 18 år och kommer alltså från Krokom. Det visar sig att hon varit relativt överlägsen i omröstningen. Eileen fick 700 av cirka 3 000 röster totalt. Men själv hade hon ingen tanke på att vinna.

– Jag tycker det verkar ha varit så jämnt i år bland oss alla. Ingen har varit given, säger hon.

Att bli framröstad som lucia innebär även att Eileen Tunell hamnar ytterligare i rampljuset.

– Det känns lite läskigt att kliva fram och vara lucia men samtidigt jättekul.

Mer läsning

Annons