Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jämtkraft sänker elpriset

1 april sänker Jämtkraft det lokala elpriset med sju öre per kilowattimme.
Det här är den största sänkning vi någonsin gjort vid ett tillfälle, säger Anders Ericsson, vd på Jämtkraft.

Annons

Det nya elpriset inklusive elcertifikat blir 42 öre per kilowattimme.

– På grund av den extrema konjunkturen har våra kostnader svängt mer än vanligt under en tid, vilket har gjort det svårt att veta hur vi ska justera priset. Men nu ser vi möjligheten att sänka priset ordentligt, säger Anders Ericsson.

Tidigare i mars skrev LT om att elpriset i Jämtkrafts ägarkommuner ska vara det lägsta som erbjuds, men då var det möjligt för nya kunder utanför ägargränserna, att teckna avtal till lägre pris. Då låg det lokala elpriset på 49 öre, utomstående kunde teckna sig för ett pris på 47,7 om de band sig i 18 månader. Redan då aviserade Jämtkraft om en sänkning för lokalpriset i april.

Enligt ett pressmeddelande från elbolaget är lokalpriset ett långsiktigt och förmånligt tillsvidarepris. Det justeras nedåt och uppåt beroende på marknadsläget och prisutvecklingen, men det justeras inte lika ofta som ett rörligt pris.

– Vårt uppdrag är att göra det lättare att leva och bo i regionen därför ska kunderna i våra tre ägarkommuner ha ett lågt elpris. Det är en av hörnpelarna företaget vilar på, säger Anders Ericsson.

 

Mer läsning

Annons