Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jämtkraft i toppen på lista över de största förlorarna

Listan över leverantörer som sannolikt inte får tillbaka pengar efter konkursen i ACB Laminat toppas av Jämtkraft i länet.

Annons

I januari var storförbrukaren ACB Laminat skyldig Jämtkraft drygt två miljoner och skulden har stigit sedan dess.

– Allt fram till rekonstruktionen var inte fakturerat. Det tillkom en omgång och totalbeloppet inklusive moms är nästan 3, 3 miljoner. Elförbrukningen var ganska hög, säger Pecka Olson som jobbar med krav- och kreditfrågor på Jämtkraft. Den förlust vi kommer att göra hamnar utan moms på 2, 6 miljoner.

Fram till rekonstruktionen hade ACB Laminat kredit.

– Under tiden rekonstruktionen pågått har vi inte tillåtit krediter utan krävt förskottsbetalning så vi tapper inte mer pengar än det här, säger Pecka Olsson.

Det har inte hänt tidigare att Jämtkraft gått miste om så mycket pengar i samband med konkurs hos en kund.

Jämtkraft har reserverat för kreditförluster i förra bokslutet och i kommande bokslut. Ungefär lika mycket fördelat på båda åren. Bolaget har god kassa men ett belopp i den här nivån är stort också för Jämtkraft.

Påverkar det bolaget?

– Inte så jättemycket men genom att 2, 6 miljoner blir som en kostnad för oss är det klart att det påverkar, säger Pecka Olsson.

Listan över fordringsägare i samband med rekonstruktionen av ACB Laminat upptas av drygt 200 företag. Många finns utanför länet. För tio av företagen handlar det om miljonbelopp.

Mer läsning

Annons