Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jaktläger utreds av polis

Tält, ammunition och annan utrustning upptäcktes på en plats på fjället, ett så kallat jaktläger. Nu har polisen inlett en förundersökning för att utreda om ett brott är begånget.

Annons

Det var för två år sedan som länsstyrelsen fick kännedom om lägret på en plats i de Jämtländska fjälltrakterna, inom ett renskötselområde.

– Vi hittade bland annat tält och ammunition inpackat i en presenningpå en plats på fjället, säger Jens Andersson, länsstyrelsens rennäringsenhet, sakansvarig i jakt- och fiskefrågor.

Ärendet skickades sedan vidare till polisen eftersom tillstånd saknades och att utrustningen var så omfattande att man misstänker att det körts dit med fyrhjuling. Inom det aktuella området är det förbjudet att köra sådana fordon. Jaktläger får dessutom bara finnas under jaktperioden.

– Där får man inte köra fyrhjuling och det var inte heller jakttid. Man får inte heller förvara ammunition som det gjorts där, säger Jens Andersson.

Kampen är bortplockad men polisen håller på att utreda ärendet.

– Det handlar om ripjakt och ett läger som tidigare legat i Norge men sedan flyttats till den svenska sidan, säger Andrew Sörensson, Östersundspolisen.

Det handlar om en relativt kort flyttsträcka då det aktuella området är i gränslandet mellan Sverige och Norge.

– För att få sätta upp en jaktläger måste det finnas ett tillstånd från länsstyrelsen, säger Andrew Sörensson.

Och i det fallet så fanns ingen sådan. Ett par förhör har hållits men han arbetar fortfarande med att reda ut frågetecknen kring kampen. Bland annat kring vad som gäller för den aktuella platsen och hur transporten av utrustningen har gjorts. Det finns också frågetecken kring förvaringen av utrustningen.

Mer läsning

Annons