Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jagade kvinna med bil över gräsmattan – trotsade besöksförbud

Mannen skydde inga medel när han skulle kontakta en kvinna han hade besöksförbud mot. Han genade över en gångväg och gräsmatta och körde på en annan bil för att kunna försöka rycka upp kvinnans bildörr.

Annons

En man i 40-årsåldern åtalas för olaga hot och flera fall av överträdelse av besöksförbud. Mannen är misstänkt för att vid två tillfällen ringt upp kvinnan som omfattades av besöksförbudet och sagt att om hon inte varit rädd förut var det dags att bli det nu. Dessutom sa mannen vid telefonsamtalen att det var dags för kvinnan att skaffa skyddad identitet.

En dag i slutet av april överträdde mannen besöksförbudet genom att vid två tillfällen ringa kvinnan.

Samma dag försökte mannen stoppa den bil kvinnan färdades i när hon skulle lämna parkeringen utanför en mataffär. Mannen kom körande i bil över en gång- och cykelväg och över en gräsmatta och in på parkeringen där han stötte mot en annan personbil så att plåtskador uppstod.

Sedan försökte mannen med hjälp av sin bil stoppa den bil där kvinnan färdades och försökte sedan öppna kvinnans låsta bildörr och skrika åt henne. För dessa händelser förutom för överträdelse av besöksförbud även för vårdslöshet i trafik och skadegörelse.

Mer läsning

Annons