Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jag tappar kontrollen ibland" - rättegången mot polismannen fortsätter

I går bröt polismannen ihop och medgav att han ibland blir så arg att han tappar kontrollen. Men han hävdade också att sambon överdrivit det våld han utsatt henne för.

Annons
I dag fortsätter förhandlingarna i Östersunds tingsrätt där en polisman är åtalad för att under många år ha utsatt sin sambo för misshandel och annan kränkande behandling. Ett antal vittnen är kallade både för att styrka den misstänktes version av det som hänt men också för att ge stöd till den misshandlade sambons berättelse.
Polismannen har tidigare sagt till sambon att han inte velat gå i någon terapi för sina aggressioner. Men efter att ha suttit häktad i snart en månad har han ändrat uppfattning. Under gårdagens förhandlingar i tingsrätten så medgav han att han har problem och att han helt enkelt inte kan kontrollera sig när han blir arg.
Samtidigt ville polismannen tona ner det våld som hans sambo skildrat inför tingsrätten.
- Det har inte varit så kraftigt som hon beskriver, sade han i går.
Polismannen bröt ihop under förhandlingarna och beskrev parets relation som mycket jobbig. Han vittnar om att han inte känt sig som en del av familjen och att han inte fått dela sovrum med sin sambo på ett och ett halvt år.
Sambon blir under rättegången ledsen när polismannen vill tona ner det våld han utsatt henne för. Hon säger att hon fortfarande älskar honom och att hon hade hoppats att han skulle stå för det han gjort mot henne. Döms polismannen för grov kvinnofridskränkning så finns ingen möjlighet för honom att behålla jobbet.
Läs också:
Polis inför rätta krävs på 70 000 i skadestånd
Dagboksanteckningar används i utredning
Polis åtalas misstänkt för att ha misshandlat sambo i fem år
”Döms han kan han inte jobba kvar som polis”
Polis misstänks för misshandel av sin sambo

Mer läsning

Annons